© 2017 Ruben Korfmaker
Recensies
RubenKorfmaker
Jacoba Feenstra : Machtig mooi boek! Ik werd in de eerste pagina´s direct al nieuwsgierig gemaakt en meegenomen in de verschillende verhaallijnen. Door de beeldende wijze van schrijven speelde het verhaal zich als een film voor me af waar ik als een onzichtbare figurant aanwezig was bij iedere dialoog, bij iedere personage, gebeurtenis, prachtige omgevingen en van de ene setting naar de andere werd meegevoerd. Ik zat er helemaal in en werd van de ene emotie in de andere meegenomen. Het bleef mijn nieuwsgierigheid maar prikkelen. Hoe zouden de verhaallijnen gaan samenvloeien? Cantor had me gegrepen en liet me niet meer los. In hoog leestempo heb ik het boek in drie dagen uitgelezen. Ik kon het bijna niet neerleggen. Nou ja één moment na dan toen ik even in onmin met de schrijver kwam en verontwaardigd ofwel boos het boek met de woorden ´wat flik je me nou!’ heb neergelegd om het boek vervolgens, na het zakken van de emotie, weer snel op te pakken en verder te lezen. Toen de apotheose naderde ging mijn leestempo iets omlaag. Dit omdat ik mij realiseerde dat de ´koek dan echt op was´ en ik eigenlijk nog wel dagen had willen doorlezen. Na de verrassende ontknoping en de laatste te lezen woorden heb ik ontroerd het boek neergelegd en even de tijd moeten nemen om Cantor los te laten. Gelukkig op een veel minder dramatische wijze dan in het boek beschreven. Ik heb van Cantor genoten! Voor mij is het niet een boek wat je gewoon leest; het is een boek wat je beleeft! Met dank aan de schrijver en ik hoop dat hij alweer flink in de pen geklommen is.
Michiel Eebes : Ik heb Cantor met heel erg veel plezier en tegelijkertijd met bewondering voor de schrijver gelezen. Het is een prachtboek, ik kon het nauwelijks weg leggen. Ik las het in Frankrijk, niet zo heel ver van Florac. Ik houd erg van dit gedeelte van Frankrijk. Ik houd ook van de muziek van Bach, (maar niet zo van de Chaconne.) En ik houd van lezen, gelukkig is er een goede schrijver bijgekomen: Ruben Korfmaker! Gauw nog een boek schrijven Ruben!
Jos van Deursen (vader van Agnes): Beste Ruben, Ik ben in een vrij weekend aan je boek begonnen..... en kon het bijna niet meer wegleggen. Het leest heerlijk weg en het is spannend als een detective. Zeer geslaagd derhalve! Ik vind het een prestatie dat je dit kunt. Wanneer komt je volgende boek? Jos
Meer recensies Meer recensies Terug naar Cantor Terug naar Cantor